Dag van het OV 2023

- Vanzelfsprekend OV voor reizigers -

 

Maandag 19 juni 2023 vond de Dag van het OV plaats, het jaarcongres voor iedereen die werkt in of betrokken is bij het openbaar vervoer. We kijken terug op een mooie en inspirerende dag met circa 400 ov-collega's.

Een terugblik in woord en beeld van de diverse onderdelen van de dag kun je op deze website terugvinden (onder Menu).

Hieronder kun je het vertoonde OV Journaal bekijken, met als onderwerpen:
- In korte tijd gratis reizen voor vluchtelingen mogelijk gemaakt
- Klantenservice Keolis aan het woord
- Vanzelfsprekend OV voor automobilisten
- Het werk van de OV ambassadeurs
- 30 jaar 9292
- Vanzelfsprekend OV voor OV-reizigers

 

Bekijk hier het OV Journaal dat is vertoond bij de Dag van het OV 2022. De film laat zes innovaties zien in het openbaar vervoer.

 

 

Historie

Dag van het OV is een jaarlijks terugkerend congres van en voor de ov-sector. Het is de opvolger van het jaarcongres OV-campus van CROW-KpVV en Samenwerkingsverband DOVA. Sinds enkele jaren is Programma Toekomstbeeld OV als partner betrokken bij het congres. In 2020 moesten we het congres op het laatste moment afblazen vanwege de corona-pandemie, in 2021 kozen we voor een korte online versie. In 2022 konden we elkaar weer fysiek ontmoeten om kennis te nemen van ontwikkelingen & innovaties en om inspiratie op te doen met betrekking tot  het openbaar vervoer.

CROW-KpVV en Samenwerkingsverband DOVA werken binnen de OV-campus, in opdracht van de decentrale ov-autoriteiten, samen aan beter openbaar vervoer vanuit verschillende invalshoeken: netwerk – data - kennis. Programma Toekomstbeeld OV is een samenwerking van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies, vervoerregio's en OV-sector. Resultaat van deze samenwerking is Contouren Toekomstbeeld OV 2040. Elk jaar staat een van de doelen hieruit centraal op de Dag van het OV.

 

Social media: @dagvanhetov #dagvanhetov @dova_nu @verkeer_vervoer

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren